Sikeresen pályázott az iskola könyvtára

2020 decemberében értesültem az erdélyi magyar iskolai könyvtárosok levelezési csoportjában a CarteTECA  könyvtámogatási projektről.

Felkeltette az érdeklődésemet, és utánaolvastam. A CarteTECA pályázatot a Libris.ro és Salvați Copiii Szervezet hírdette meg első alkalommal 2019-ben.  A projekt célja a romániai iskolai könyvtárak támogatása könyvadományokkal. A projektre jelentkezhet bármely oktatási intézmény, ahol már van iskolai könyvtár, és azok is, ahol most akarnak létesíteni, célja a könyvállomány frissítése kortárs könyvekkel. Az első évben meghírdetett pályázatra 62 iskola jelentkezett, amelyből 9 iskola pályázott sikerrel, összesen 992 könyvet adományoztak 28.000 lej értékben. (https://www.libris.ro/lp/carteteca)

A 2020-ban meghírdetett projekt keretén belül 150.000 lej értékű könyvadománnyal támogatták a sikeres pályázókat.

A pályázat leadási határideje 2020. december 15-e volt. A jelentkezési kérvényben bemutattam az iskolát, a tanulók létszámát, az iskolai könyvtár könyvállományát, és az olvasás népszerűsítését szolgáló tevékenységi tervet. 2020. december végén kaptam az értesítést, hogy iskolánk is a sikeresen pályázók között van, könyvtárunk 2500 lej értékű könyvadományban részesül.  308 pályázó oktatási intézmény közül 60 oktatási intézmény pályázata részesült pozitív elbírálásban.

2021 januárjában értesítettek, hogy kiválogathatom a Libris.ro internetes könyváruház honlapján (www.libris.ro) a könyveket 2500 lej értékben, és február közepén meg is kaptuk a könyvadományt. A pályázat során kapott 70 darab könyvet az iskolai könyvtár könyvállományába fogom bevételezni, és lehet kölcsönözni.

Nagyon örülünk a könyvadománynak, és köszönjük a Libris.ro és a Salvați Copiii Szervezetnek a támogatását. Ezekkel az értékes könyvekkel nemcsak az iskola könyvtára gazdagodott, hanem a tanulók is. Remélem, szívesen olvassák.

Kovács Edit, könyvtáros